收藏
1 / 25
立即下載
下載費用:5蓮豆

江西省宜春市上高二中2018-2019學年高二下學期第二次月考英語試題 Word版含解析

版權聲明:以上文章中所選用的圖片及文字來源于網絡以及用戶投稿,由于未聯系到知識產權人或未發現有關知識產權的登記,如有知識產權人并不愿意我們使用,如果有侵權請立即聯系:[email protected],我們立即下架或刪除。

文檔江西省宜春市上高二中2018-2019學年高二下學期第二次月考英語試題 Word版含解析,屬于英語以及高二、人教版、試卷等類型的內容,文檔格式為doc,文檔共25頁,由fenxiang上傳于2019年10月11日,文件簡介:江西省宜春市上高二中、高二下學期第二次月考,2020屆高二年級下學期第二次月考 英語試卷 第一部分 聽力(共兩節,滿分30分) 第一節(共5小題;每小題1.5分,滿分7....。 更多內容

2020屆高二年級下學期第二次月考
英語試卷
第一部分 聽力(共兩節,滿分30分)
第一節(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)
聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。
1. What does the woman want the man to do?
A. Help her buy a ticket. B. Take her to the train station.
C. Find her glasses.
2. How will the woman go to the cinema?
A. By bus. B. By car. C. By subway.
3. Why is the woman angry?
A. She dislikes the necklace’s shape.
B. She paid more money for the necklace.
C. Fiona said the necklace was cheap.
4. Where does the conversation take place most probably?
A. In a school office. B. In a restaurant.
C. In the man’s house.
5. How much should the woman pay in total?
A. $4. B. $5. C. $6.
第二節(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)
聽下面 5 段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題 5 秒鐘;聽完后,各小題將給出 5 秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第6、7題。
6. What’s wrong with the man?
A. He ate something bad. B. He was hit by a truck.
C. He caught a cold.
7. When will the man leave the hospital?
A. Today. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow.
聽第7段材料,回答第8、9題。
8. What kind of houses do the woman’s friends choose to buy?
A. Modest ones. B. Cheap ones. C. Good ones.
9. What’s the woman’s attitude to the man’s suggestion?
A. She agrees to it. B. She disagrees to it.
C. She feels hesitant.
聽第8段材料,回答第10至12題。
10. What pattern does the dress have on it?
A. Fruit. B. Flower. C. Animal.
11. Why is the woman unable to buy the dress with credit card?
A. She lost her card. B. She destroyed her card.
C. Her card was canceled.
12. What is the man going to do next?
A. Buy the dress for the woman.
B. Shop for Christmas gifts.
C. Offer the woman a meal treat.
聽第9段材料,回答第13至16題。
13. What’s the probable relationship between the speakers?
A. Cousins. B. Colleagues.
C. Policeman and witness.
14. What did the drunk man ask the woman to give him?
A. Her seat. B. Her beer. C. Her number.
15. What did Derek do to the drunk man?
A. Hit him in the face. B. Argued with him.
C. Threw a bottle at him.
16. How does the man think of Derek?
A. Brave. B. Stupid. C. Rude.
聽第10段材料,回答第17至20題。
17. What requirement should Zuckerberg’s nanny meet?
A. Two years of experience.
B. A master’s degree.
C. Providing good surroundings for kids.
18. What will Zuckerberg’s nanny get from the job?
A. More than $130,000 a year.
B. 2 days off after 5 working days.
C. Full health insurance benefits.
19. What activity have the Amazon founder’s kids tried?
A. The India math program.
B. Many clubs and sports.
C. The best method to clean a kitchen.
20. Where did the Amazon’s founder’s wife talk about her kids?
A. In a public speech.
B. On a TV program.
C. In a magazine.
第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分40分)
第一節(共15小題;每小題2分,滿分30分)
閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。
A
Visit the Newseum During “Museum Day”!
Museum Day is an annual celebration of boundless curiosity hosted by Smithsonian magazine. Participating museums and cultural institutions across the country provide free entry to anyone presenting a Museum Day ticket. The Museum Day ticket provides free admission for two people.
Here is some information about a popular museum — the Newseum.
EVENT DETAILS
Registration: free tickets will be available for the public to download on December 15 via the link : https ://www smithsonianmag. com/museumday/museum-day-2018/.
Advanced registration is requested so that the museum sites know how many people to expect. If you don't register beforehand you may still be admitted the day of the event, but no guarantee for admission. All are welcome to attend including children and groups.
Meeting Point 1: From 7:45 – 8:00 some volunteers will be in the Starbucks at 325 7 th St NW before walking 2 blocks to the Newseum.
Meeting Point 2: Outside the Newseum’s Pennsylvania Avenue entrance. The Newseum opens at 9:00 am. However as this is an extremely popular event we highly recommend arriving as early as possible, by 8:15 if you can, to bypass the masses that will show up later in the day.
Meeting Point 3: Once the museum opens we recommend immediately heading to the 6th floor to avoid the masses since most people start on the 1st floor. On the 6th floor, the Hank Greenspun Terrace, which overlooks Pennsylvania Avenue and the U. S. Capitol, has one of the best views in Washington, DC. After that you can proceed through the museum’ s exhibits starting on the 6th floor and working our way down. The Newseum is open until 5:00 pm and guests are free to arrive and depart whenever they like.
1. What can we know about the Museum Day tickets?
A. They are valid at any museum.
B. Free tickets are specially for children.
C. Two persons can share one ticket.
D. They are cheaper if applied for online.
2. What are the visitors advised to do?
A. Take a map of the museum.
B. Register on the website in advance.
C. Arrive on time to avoid the crowd.
D. Follow a guide in the museum.
3. Where can visitors have a bird’s eye view of the U. S. Capitol?
A. In the Starbucks at 325 7th St.
B. On the 6th floor of the Hank Greenspun Terrace.
C. On the 6th floor of the Newseum.
D. At the Newseum’s Pennsylvania Avenue entrance.
【答案】1. C 2. B 3. C
【解析】
本文是一則廣告。文章介紹在 “Museum Day”參觀博物館的有關事宜。
【1題詳解】
細節理解題。根據第一段中Participating museums and cultural institutions across the country provide free entry to anyone presenting a Museum Day ticket. The Museum Day ticket provides free admission for two people. “全國各地的參與博物館和文化機構向持博物館日門票的人免費開放。博物館日票提供兩人免費入場。”可知,兩個人可以合用一張票。故選C。
【2題詳解】
細節理解題。根據Registration:Advanced registration is requested so that the museum sites know how many people to expect.“要求提前登記,以便博物館網站知道有多少人期待。”可知,提前在網站上注冊。故選B。
【3題詳解】
細節理解題。根據Meeting Point 3: On the 6th floor, the Hank Greenspun Terrace, which overlooks Pennsylvania Avenue and the U. S. Capitol, has one of the best views in Washington, DC.“在六樓,the Hank Greenspun Terrace,俯瞰Pennsylvania Avenue和the U. S. Capitol,擁有華盛頓特區最好的景色之一。”可知,游客在On the 6th floor of the Newseum可以鳥瞰美國國會大廈。故選C。

B
As smog forced students to stay home, the online learning industry saw a sharp increase in consumers.
During the air pollution red alert from Dec. 8 to 10 last winter, the Beijing Commission of Education ordered all kindergartens, primary schools and middle schools to suspend classes (停課). But the commission urged that, "Teachers should guide students to make full use of digital materials and conduct online learning at home".
According to the China Education and Research Network, the number of new users of 17zuoye. com, an online homework platform, tripled (增至三倍) on Dec. 8 compared to the previous day.
Online courses companies also adopted special measures to meet students' demand for Internet learning during the red alert period. For example, New Oriental offered free online English classes for three days for school students as well as online question answering services.
Recent years have seen the popularity of online courses increase sharply in China. Massive Online Open Courses (MOOC), for example, originated in the United States but have become widespread in China since 2013. Some Chinese universities, including Tsinghua University and Peking University, have started their own MOOC platforms. "MOOCs have enlarged the time and space of teaching, fired up learners' interest, helped more people benefit from high quality educational resources and accelerated reform in many aspects of teaching," an official at the Ministry of Education told China Daily.
4. What were the teachers required to do during the red alert period?
A. Start MOOC platform
B. Reform their way of teaching.
C. Guide students to learn via the Internet.
D. Work at home answering phones.
5. Who offered free online courses during the red alert?
A. New Oriental. B. The Ministry of Education.
C. Tsinghua University. D. Peking University.
6. The underlined words "fired up" in the last paragraph can be replaced by.
A. displayed B. inspired
C. explained D. destroyed
7. What may be the best title for the text?
A. Teach Online Courses
B. Stay Home, Get Online to Learn
C. Take Measures, Stop Air Pollution
D. Speed up Education Reform
【答案】4. C 5. A 6. B 7. B
【解析】
本文是一篇記敘文。“呆在家里,上網學習”。文章敘述的是由于霧霾迫使學生呆在家里,在線學習行業的消費者急劇增加。近年來,在線課程在中國的受歡迎程度急劇上升。
【4題詳解】
細節理解題。根據第二段中Teachers should guide students to make full use of digital materials and conduct online learning at home“教師應引導學生充分利用數字材料,在家進行網上學習”。可知,在紅色警報期間,老師們被要求引導學習。故選C。
【5題詳解】
細節理解題。根據第四段中Online courses companies also adopted special measures to meet students' demand for Internet learning during the red alert period. For example, New Oriental offered free online“在紅色預警期間,網絡課程公司也采取了特殊措施來滿足絡學習的需求。例如,新東方在網上提供免費服務”可知,New Oriental在紅色警報期間提供免費的在線課程。故選A。
【6題詳解】
詞義猜測題。根據最后一段中MOOCs have enlarged the time and space of teaching, fired up learners' interest, helped more people benefit from high quality educational resources and accelerated reform in many aspects of teaching“MOOCs擴大了教學的時間和空間,激發了學習者的興趣,幫助更多的人受益于高質量的教育資源,加速了教學的多方面改革。”由此推知劃線詞的意思是“鼓舞”。故選B。
【7題詳解】
主旨大意題。根據第一段As smog forced students to stay home, the online learning industry saw a sharp increase in consumers.“由于霧霾迫使學生呆在家里,在線學習行業的消費者急劇增加。”和最后一段第一句Recent years have seen the popularity of online courses increase sharply in China.“近年來,在線課程在中國的受歡迎程度急劇上升。”由此推知本文最佳主題是“呆在家里,上網學習”。故選B。

C
Everything about nuclear energy seems terrifically big: the cost, construction and decommissioning—and the fears of something going badly wrong.
The future, however may well be much smaller. Dozens of companies are working on a new generation of reactors that, they promise, can deliver nuclear power at lower cost and reduced risk.
These small-scale plants will on average generate between 50MW and 300MW of power compared with the 1,000MW-plus from a conventional reactor. They will draw on modular manufacturing techniques that will reduce construction risk, which has plagued larger-scale projects. Supporters believe these advanced modular reactors (AMRs)—most of which will not be commercial until the 2030s—are critical if atomic power is to compete against the rapidly falling costs of solar and wind.
“The physics hasn’t changed. It’s about much cleverer design that offers much-needed flexibility in terms of operation,” said Tim Stone, long-term industry adviser and chairman of Nuclear risk Insurers, which insures nuclear sites in the UK.
Since the Fukushima meltdown in Japan in 2011, safety fears have threatened nuclear power. But the biggest obstacle today is economic. In western Europe, just three plants are under construction: in the UK at Hinkley point in Somerset; at Flamanville in France; and at Olkiluoto in Finland. All involve the European Pressurized Reactor technology of EDF that will be used at Hinkley Point. All are running years late and over budget. In the US, the first two nuclear projects under way for the past 30 years are also blowing through cost estimates.
The UK, which opened the world’s first commercial nuclear reactor in 1956, is one of the few western nations committed to renewing its ageing fleet to ensure energy security and meet tough carbon reduction targets. It is seen as a proving ground, by many in the industry, of nuclear power’s ability to restore confidence.
However, the country’s agreement with EDF to build two units at Hinkley Point—which together will generate 3.2GW of electricity—has come under severe criticism over its cost. The government is looking at different funding models but said it still sees nuclear power as vital to the country’s future energy mix. Small reactors, it believes, have the potential to generate much-needed power from the 2030s.
A nuclear sector deal, unveiled last month, promised up to £56m in funding for research and development into AMRs and attracted interest of start-ups from around the world. The government hopes the funding will give the UK a lead in the global race to develop these technologies, helping to provide energy security while also creating a multibillion-dollar export market for British engineering companies.
8. Which of the following is true about the advanced modular reactors (AMRs)?
A. AMRs produce more power than traditional reactors.
B. So far, most AMRs have not been put into use yet.
C. Small in scale, AMRs rose more safety risks.
D. Governments prefer energy of solar and wind to that of AMRs.
9. In paragraph 5, the author mentions the plants in Western Europe and the US to ________..
A. prove that nuclear power has been threatened by safety concern.
B. indicate the construction of nuclear plants are slow in speed.
C. show that the construction of nuclear power plants cost more than the budget available.
D. point out that most power plants have adopted the latest nuclear technology.
10. What can be inferred from the passage?
A. A kind costs for small modular reactors would be higher relative to large nuclear reactors.
B. The UK government seeks to reduce the negative impact of nuclear power on its economy.
C. The plan to build two power plants in Hinkley Point has been deserted.
D. Some people have lost confidence in the development of nuclear plants.
11. Which of the following can serve as the best title of this passage?
A. Britain counts on nuclear energy to keep lights on
B. Traditional nuclear plants boom with mini reactors
C. Nuclear power looks to shrink its way to success
D. Nuclear’s share of power generation remain stead
【答案】8. B 9. C 10. D 11. C
【解析】
本文是一篇記敘文。文章講述的是有些人對核電站的發展失去了信心,核能的成功之路似乎正在縮小。
8題詳解】
推理判斷題。根據第三段中Supporters believe these advanced modular reactors (AMRs)—most of which will not be commercial until the 2030s“支持者認為,這些先進的模塊化反應堆(AMRs)——其中大部分要到本世紀30年代才會商業化”。可知,到目前為止,大部分的AMRs還沒有投入使用。故選B。
【9題詳解】
推理判斷題。根據第五段中All involve the European Pressurized Reactor technology of EDF that will be used at Hinkley Point. All are running years late and over budget. In the US, the first two nuclear projects under way for the past 30 years are also blowing through cost estimates.“所有這些都涉及法國電力公司(EDF)將在Hinkley Point使用的歐洲加壓反應堆技術。所有這些都比預算晚了好幾年。在美國,過去30年正在進行的頭兩個核電項目也超出了成本估計。”由此可知,在第5段中,作者提到了西歐和美國的核電站,以表明建設核電站的成本超過了可用的預算。故選C。
【10題詳解】
推理判斷題。根據第六段中It is seen as a proving ground, by many in the industry, of nuclear power’s ability to restore confidence.“許多業內人士認為,這是核能恢復信心能力的試驗場。”可知,有些人對核電站的發展失去了信心。故選D。
【11題詳解】
主旨大意題。根據第一段Everything about nuclear energy seems terrifically big: the cost, construction and decommissioning—and the fears of something going badly wrong.“核能的一切似乎都大得可怕:成本、建設和退役——以及對某些事情可能會嚴重出錯的擔憂。”可知,核能的成功之路似乎正在縮小。故選C。

D
A robot called Bina48 has successfully taken a course in the philosophy of love at Notre Dame de Namur University (NDNU), in California.
According to course instructor William Barry, associate professor at NDNU, Bina48 is the world’s first socially advanced robot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.” The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.
Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barry’s classes for several years. One day when addressing Barry’s class, Bina48 expressed a desire to go to college, a desire that Barry and his students enthusiastically supported. Rather than enroll Bina48 in his Robot Ethics: Philosophy of Emerging Technologies course, Barry suggested that Bina48 should take his course Philosophy of Love instead. Love is a concept Bina48 doesn’t understand, said Barry. Therefore the challenge would be for Barry and his students to teach Bina48 what love is.
“Some interesting things happened in the class,” said Barry. He said that his students thought it would be straightforward to teach Bina48 about love, which, after all, is “fairly simple — it’s a feeling,” said Barry. But the reality was different. Bina48 ended up learning “31 different versions of love,” said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.
Bina48 participated in class discussions via Skype and also took part in a class debate about love and conflict with students from West Point. Bina48’s contribution to the debate was filmed and posted on YouTube. It was judged that Bina48 and NDNU classmates were the winners of this debate.
In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says he foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instructors completely.
12. What was Bina48’s performance like in class?
A. Far-reaching. B. Insignificant.
C. Unattractive. D. Extraordinary.
13. What does the underlined word “addressing” in paragraph 3 probably mean?
A. Dealing with. B. Consulting with.
C. Giving a speech to. D. Sending a letter to.
14. What can we learn from the passage?
A. It was quite tough for Bina48 to learn about love.
B. Artificial intelligence may somehow be superior to man.
C. It was interesting for Bina48 to learn about love.
D. Humans can launch a challenge to artificial intelligence.
15. What does Barry think of the future development of Bina48?
A. It will be able to promote learning and teaching.
B. It will completely take the place of instructors.
C. It will surely be able to serve as a teacher.
D. It will be smart enough to control human beings.
【答案】12. D 13. C 14. B 15. A
【解析】
【分析】
本文是一篇說明文。本文主要介紹了機器人Bina48作為一名學生,在課堂上的表現非常杰出。未來,機器人Bina48有可能成為一名老師來教學生,優化教和學的經歷。
【12題詳解】
細節理解題。由第二段a feat he described as “remarkable.” The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.可知,機器人Bina48在課堂上的表現非常杰出,選D。
【13題詳解】
詞義猜測題。在第三段Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barry’s classes for several years.中捕捉到關鍵詞a guest speaker,可猜出“addressing”的意思是“做演講”,選A。
【14題詳解】
推理判斷題。由倒數第三段said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.可知,在未來,當和人工智能一起工作時,人類可能會面臨一些挑戰,由此推斷出人工智能可能在某些方面要勝過人類,選D。
【15題詳解】
細節理解題。由最后一段In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says he foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instructors completely.可知,Barry希望機器人Bina48能變得足夠復雜去教課,優化教和學的經歷,而不只是替代導師,選C。
【點睛】做推理判斷題時,對于暗含在文章中的人物的行為動機、事件的因果關系及作者未言明的傾向、意圖、態度、觀點等要進行合乎邏輯的判斷、推理、分析,進一步增強理解能力,抓住材料實質性的東西。本題第3小題,由倒數第三段said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.可知,在未來,當和人工智能一起工作時,人類可能會面臨一些挑戰,由此推斷出人工智能可能在某些方面要勝過人類,選D。

第二節(共5小題;每題2分,滿分10分)根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項,選項中有兩項為多余選項。
How You Open Your Car Door Matters to Cyclists
The "Dutch reach” isn’t a new dance move or a random YouTube challenge. It' s a simple move that can help prevent harm to cyclists. And you might keep your car door safe in the process, too. ___16___
Typically, a person sitting in the driver’s seat of a car opens the door with the hand closest to it. It makes sense since doors are designed to be opened that way. _____17_____But if you happen to do that at the wrong time, you may unknowingly create an obstacle for a passing cyclist. The cyclist might be knocked down off the bike. The car door is likely to be damaged by the fast-moving bicycle.
___18___ However, the car door design and long-time habits have made the process automatically. Luckily, there ‘s a simple way to solve the problem. Open your car door with your other hand, using the Dutch reach. So instead of using your left hand, reach for the door handle with your right hand. ______19______At the very least, you' ll look into your side view mirror to check for any traffic.
The Dutch are used to opening their car doors this way. All Dutch are taught it. It' s part of regular driver education. The technique dates back about 50 or 60 years in the Netherlands. In 2016 an American named Michael Charney started the Dutch Reach Project. He wanted to popularize the practice in the United States. Charney’ s efforts may be paying off. ___20___
A. This will force you to turn your body.
B. Pull the handle and the door is open.
C. It is easy to do once you are used to it.
D. All you have

收起

版權聲明:以上文章中所選用的圖片及文字來源于網絡以及用戶投稿,由于未聯系到知識產權人或未發現有關知識產權的登記,如有知識產權人并不愿意我們使用,如果有侵權請立即聯系:[email protected],我們立即下架或刪除。

二維碼
三分彩计划全天