收藏
1 / 15
立即下載
下載費用:5蓮豆

山西省平遙中學2018-2019學年高二下學期第三次月考英語試題 Word版含解析

版權聲明:以上文章中所選用的圖片及文字來源于網絡以及用戶投稿,由于未聯系到知識產權人或未發現有關知識產權的登記,如有知識產權人并不愿意我們使用,如果有侵權請立即聯系:[email protected],我們立即下架或刪除。

文檔山西省平遙中學2018-2019學年高二下學期第三次月考英語試題 Word版含解析,屬于英語以及高二、人教版、試卷等類型的內容,文檔格式為doc,文檔共15頁,由fenxiang上傳于2019年10月11日,文件簡介:山西省平遙中學、高二下學期第三次月考,2018—2019學年度高二第二學期年級(三) 英語試題 本試卷滿分106分 考試時間100分鐘 命題單位:平遙中學 命題人:趙...。 更多內容

2018—2019學年度高二第二學期年級(三)
英語試題
本試卷滿分106分 考試時間100分鐘
命題單位:平遙中學 命題人:趙艷芳
第一部分 閱讀理解(共12小題;每小題3分,滿分36分)
第一節 (共7小題;每小題3分,滿分21分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。
A
If you're tired of the big city pace and noise, relax yourself by taking a day or a weekend exploring one of these four Georgia small towns:
Senoia
About 45 miles from Atlanta, if you want to visit the classic small town, Senoia is the best choice. Built in 1866 as a railroad town, its picture perfection has been filmed for the movies like Fried Green Tomatoes.
Hartwell
109 miles from Atlanta
Named for Nancy Hart,a heroine of the Revolutionary War who served as a spy and captured a group of Tories who threatened her home, Hartwell is known as the “Best city by a Dam Site”.
Tiger
105 miles from Atlanta in northeast Georgia, this small mountain community sits at the base of 2 856-foot Tiger Mountain, and you can drive Old U. S. 441 right through town and into the countryside any season of the year. The tiny town itself boasts the Tiger Drive-In.
Another attraction is the Tiger Mountain Winery, operating from the site of a five-generation old family farm and winner of three 2017 silver medals in the Los Angeles Wine Competition. Its tasting room is open daily.
Tallulah Falls
About 96 miles northeast of Atlanta
Near the Tallulah River and named for the five falls that flow downward very fast through the gorge,Tallulah Falls had a population of just 168 at the 2010 census.
It’s a fine spot for fishing and picnicking on the town’s three lakes,swimming at the Georgia Power Company’s Terrora Beach. Come Saturday night in spring,summer and folk stay for live Bluegrass bands on Bluegrass Square in downtown Tallulah Falls. You can even bring your own instrument and join in.
1. Who does the author write the passage for?
A. People living in the city.
B. People living in the countryside.
C. Students at universities.
D. Tourists travelling abroad.
2. What is Tiger famous for?
A. Tigers in the town.
B. Its beautiful scenery.
C. Its history and location.
D. Drive in and wine.
3. Which of the following will you go to if you are crazy about sports and music?
A. Senoia.
B. Hartwell.
C. Tiger.
D. Tallulah Falls.
【答案】1. A 2. D 3. D
【解析】
這是一篇廣告布告類閱讀。文章作者為厭倦了大城市的節奏和噪音的城市人,介紹了四個放松自己的小鎮。
【1題詳解】
推理判斷題。答案定位在第一段If you're tired of the big city pace and noise, relax yourself by taking a day or a weekend exploring one of these four Georgia small towns(如果你厭倦了大城市的節奏和噪音,可以花一天或一個周末的時間去喬治亞州的四個小鎮看看,放松一下自己)由此推斷出,作者為住在城市里的人寫了這篇文章,故選A。
【2題詳解】
細節理解題。答案定位在Tiger部分The tiny town itself boasts the Tiger Drive-In.和Another attraction is the Tiger Mountain Winery, operating from the site of a five-generation old family farm and winner of three 2017 silver medals in the Los Angeles Wine Competition.可知Tiger因為駕駛和美酒而出名,故選D。
【3題詳解】
推理判斷題。答案定位Tallulah Falls部分It’s a fine spot for fishing and picnicking on the town’s three lakes,swimming at the Georgia Power Company’s Terrora Beach. Come Saturday night in spring,summer and folk stay for live Bluegrass bands on Bluegrass Square in downtown Tallulah Falls.這里提到了一些體育運動和樂隊,由此推斷出,如果你喜歡運動和音樂,你可以選擇Tallulah Falls,故選D。

B
For the first time, China’s South Pole researchers can eat fresh vegetables grown regularly, according to Wang Zheng, the grower, who came home last month after a 400-day mission in Antarctica.
“Growing vegetables in Antarctica reminded me of The Martian, a sci-fi movie about an astronaut who survives alone on Mars by eating potatoes he grows there,” Wang said on Friday. “I totally understand the main character of the movie, I understand how he feels when he watches a small green plant grow in a fragile man-made environment,’’ said the 40-year-old doctor. But he admitted that the conditions he faced in the Antarctic were much better than those in the film.
Wang said the growth chamber(生長室) at the Zhongshan Station, had only a low yield when it was established in 2013. The amount was too small to make it possible for researchers to have vegetable dishes. To increase the yield, he reduced the number of vegetable varieties and focused on only some fast-growing ones, which makes the output stable. As a result, during much of his stay there, at least one vegetable dish, such as cucumbers, lettuce or cabbage, was served at every meal for a group of 18 researchers.
Wang, an orthopedist, said he knew nothing about botany or farming before he arrived at the station in December, 2014. “I was given this job probably because my office is next to the growth chamber, and as a doctor, I had more spare time than others,” Wang said. He considered many factors, such as light, temperature and humidity. Light music is played in the 16-square - meter greenhouse around the clock. “Mild music is good for vegetable growth,” he said. “We also played Buddhist music, which has soft melody.”
“Growers before me did very good work. My job was to maintain the chamber and keep everything working.” Before the harvest, researchers had a very limited vegetable supply一mostly potatoes and cabbage, which taste awful after months of storage. “Because of our success in growing vegetables, we can have fresh vegetables every day," he said. “The Russian station is no more than one kilometer away from ours. We even had enough vegetables to invite our Russian colleagues for dinner. ”
4. About Wang Zheng, which of the following is TRUE according to the text?
A. Before Wang Zheng, researchers in South Pole have no vegetables to eat.
B. He stayed in Antarctica for more than a year before he came back home.
C. His idea of growing vegetables in Antarctica comes from an astronaut.
D. He was sent to breed vegetables because he is an expert in it.
5. What does the underlined word in Paragraph 4 probably mean?
A. Wetness.
B. Personality.
C. Soil.
D. Heat.
6. Which of the following factors is not necessary for vegetable growth?
A. Light.
B. Temperature.
C. Humidity.
D. Mild music.
7. According to the last paragraphs we know that __________.
A. the former growers did not do as well as Wang did
B. Chinese and Russian researchers get on well with each other
C. cabbage and potatoes are not suitable for cooking
D. the Russian station is far away from the Chinese station
【答案】4. B 5. A 6. D 7. B
【解析】
【分析】
這是一篇說明文。文章主要講了中國南極研究人員第一次吃上定期培育出新鮮蔬菜。
【4題詳解】
細節理解題。答案定位在第一段according to Wang Zheng, the grower, who came home last month after a 400-day mission in Antarctica.(據種植者王征說,他上個月在南極洲執行了400天的任務后,回到了家。)由此可知,B選項“他在南極洲呆了一年多才回家。”的描述正確,故選B。
【5題詳解】
詞義猜測題。劃線詞所在的句子He considered many factors, such as light, temperature and humidity.意思是他考慮了許多因素,如光線、溫度和濕度。由此可知,“humidity”意思是濕度,A. Wetness.濕度;B. Personality. 個性;C. Soil.土壤;D. Heat.高溫,故選A。
【6題詳解】
推理判斷題。答案定位在第四段“Mild music is good for vegetable growth,” he said.(柔和的音樂有利于蔬菜生長)由此推斷出,“柔和的音樂”是有利條件,而不是必須條件,故選D。
【7題詳解】
推理判斷題。答案定位在最后一段he said. “The Russian station is no more than one kilometer away from ours. We even had enough vegetables to invite our Russian colleagues for dinner. ”( 他說:“俄羅斯站離我們的只有一公里。我們甚至有足夠的蔬菜邀請我們的俄羅斯同事共進晚餐。”)由此推斷出,中國的研究人員和俄羅斯的研究人員相處得很好,故選B。
【點睛】細節理解題的解題思路:
細節理解題就是我們常見的wh-題,它們大多是根據文章中的具體信息如事實、例證、原因、過程、論述等進行提問的。抓住文段中的事實和細節是做好該題型的關鍵,也是做好其它類型問題的基礎。該題型幾乎都可以在文章中直接找到與答案有關的信息,或是其變體。在一篇短文里大部分篇幅都屬于這類圍繞主體展開的細節,做這類題一般采用尋讀法,即先讀題,然后帶著問題快速閱讀短文,找出與問題和選項有關的詞語或句子,再對相關部分進行分析對比,找出答案。例如小題1,答案定位在第一段according to Wang Zheng, the grower, who came home last month after a 400-day mission in Antarctica.(據種植者王征說,他上個月在南極洲執行了400天的任務后,回到了家。)由此可知,B選項“他在南極洲呆了一年多才回家。”的描述正確,故選B。

第二節 (共5小題;每小題3分,滿分15分)
根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
Apologizing the Right Way to a Friend
Why are apologies so difficult? Saying you are sorry can be one of the most difficult things you do. But we all make mistakes, so you'll probably have an occasion when you need to apologize.
Perhaps you had a big blow up and realized later you reacted poorly. _____8_____Whatever the reason, apologizing can help you both heal and move on from the situation.
_____9_____First, you acknowledge that you did something wrong. With an apology, you take responsibility for your actions, which allows your friend to forgive you. Second, an apology gives you sincerity as a friend. _____10_____, but that doesn’t mean you still shouldn’t apologize.
Now, what are elements of a proper apology? _____11_____ ,depending on what the offense was, where it was done, and who you are apologizing to. In general, a good apology should include the following: a request for their attention, an acknowledgment of what happened, sincerity in admitting you did something wrong and the words. "I'm sorry" or “I apologize."
Here are things never to say when apologizing. Note that the art of apologizing involves taking responsibility. Never apologize as a way to “shut someone up” when they are saying you hurt their feelings and you don’t think you did. _____12_____,you should talk things through with your friend until you see why they are hurt or how you came across. You'll really need to self-reflect so you can see things from your friend’s point of view.
A. When you make your apology in person
B. If you really believe you did nothing wrong
C. Apologies benefit friendships in a variety of ways
D. The way you apologize is going to be slightly different
E. Or maybe you just didn’t show support when you needed to
F. Apologizing the right way, however, may take a little practice
G. Sometimes our pals forgive us easily for the minor things we do wrong
【答案】8. E 9. C
10. G 11. D
12. B
【解析】
本文是一篇說明文。道歉可能是最困難的事情之一,文章介紹了如何以正確地方式向朋友道歉。
【8題詳解】
推理判斷題。根據下文Whatever the reason,apologizing can help you both heal and move on from the situation.可知,不管是什么原因,道歉可以幫助你痊愈并從這種情況中繼續前進。而實際情況是我們并沒有通過道歉來表示出支持。故選E。
【9題詳解】
推理判斷題。根據下文First,you acknowledge that you did something wrong.With an apology,you take responsibility for your actions,which allows your friend to forgive you.可知本段在介紹如何道歉使友誼受益。本段主要涉及不同的道歉方式,故選C。
【10題詳解】
推理判斷題。根據下文but that doesn’t mean you still shouldn't apologize說明但這并不意味著你不需要道歉。可知有時我們的朋友會輕易地原諒我們做錯的小事。故選G。
【11題詳解】
推理判斷題。根據下文depending on what the offense was,where it was done, and who you are apologizing to說明取決于冒犯的內容,進行的地點以及你向誰道歉。可知你道歉的方式會略有不同。故選D。
【12題詳解】
推理判斷題。根據下文you should talk things through with your friend until you see why they are hurt or how you came across可知你應該和你的朋友談談,直到你明白為什么他們受傷或你是如何遇到的。如果你真的相信你沒有做錯任何事,你就應該和朋友交流。故選B。

第二部分 完形填空(共20小題;每小題3分,滿分60分)
請認真閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。
Hannah Taylor is a schoolgirl from Manitoba, Canada. One day, when she was five years old, she was walking with her mother in downtown Winnipeg. They saw a man____13____out of a garbage can. She asked her mother why he did that and her mother said that the man was homeless and hungry. Hannah was very____14____.She couldn't understand why some people had to live their lives without shelter or enough food. Hannah started to think about how she could____15____,but,of course, there is not a lot one five-year-old can do to solve(解決)the problem of homelessness.
Later ,when Hannah attended school, she saw another homeless person. It was a woman,___16___ an old shopping trolley(購物車)which was piled with___17___. It seemed that everything the woman owned was in them. This made Hannah very sad, and even more___18___to do something. She had been talking to her mother about the lives of homeless people___19___they first saw the homeless man. Her mother told her that if she did something to change the problem that made her sad, she wouldn’ t___20___as bad.
Hannah began to speak out about the homelessness in Manitoba and then in other provinces. She hoped to___21___her message of hope and awareness. She started the Ladybug Foudation ,an organization aiming at getting rid of homelessness. She began to ____22____ “Big Bosses” lunches, where she would try to persuade local business leaders to ___23___to the cause. She also organized a fundraising(募捐)drive in “Ladybug Jars” to collect everyone`s spare change during “Make Change” month. More recently, the foundation began another ___24___ called National Red Scarf Day—a day when people donate $20 and wear red scarves in support of Canada`s ___25___and homeless.
There is an emergency shelter in Winnipeg called “Hannah`s Place”, something that Hannah is very___26___of. Hannah`s Place is divided into several areas, providing shelter for people when it is so cold that___27___outdoors can mean death. In the more than five years since Hannah began her activities, she has received a lot of ___28___.For example, she received the 2007 BRICK Award recognizing the ___29___ of young people to change the world. But ___30___ all this, Hannah still has the ___31___ life of a Winnipeg schoolgirl, except that she pays regular visits to homeless people.
Hannah is one of many examples of young people who are making a ___32___ in the world. You can,too!
13. A. jumping B. eating C. crying D. waving
14. A. annoyed B. nervous C. ashamed D. upset
15. A. behave B. manage C. help D. work
16. A. pushing B. carrying C. buying D. holding
17. A. goods B. bottles C. foods D. bags
18. A. excited B. determined C. energetic D. grateful
19. A. since B. unless C. although D. as
20. A. sound B. get C. feel D. look
21. A. exchange B. leave C. keep D. spread
22. A. sell B. deliver C. host D. pack
23. A. contribute B. lead C. apply D. agree
24. A. campaign B. trip C. procedure D. trial
25. A. elderly B. hungry C. lonely D. sick
26. A. aware B. afraid C. proud D. sure
27. A. going B. sleeping C. traveling D. playing
28. A. praises B. invitations C. replies D. appointments
29. A. needs B. interests C. dreams D. efforts
30. A. for B. through C. besides D. along
31. A. healthy B. public C. normal D. tough
32. A. choice B. profit C. judgement D. difference
【答案】13. B 14. D 15. C 16. A 17. D 18. B 19. A 20. C 21. D 22. C 23. A 24. A 25. B 26. C 27. B 28. A 29. D 30. B 31. C 32. D
【解析】
試題分析:本文講述Hannah Taylor通過自己的努力來建立公益組織籌集資金幫助那些無家可歸忍饑挨餓的人。
【13題詳解】
考查動詞。A. jumping 跳B. eating 吃 C. crying 哭 D. waving揮手。他們看見一個人從垃圾桶里撿東西吃,根據后文的hungry可知答案為B。
【14題詳解】
考查形容詞。A. annoyed 生氣的B. nervous 緊張的C. ashamed 羞恥的D. upset難過的。Hannah看到那一情景,肯定很難過,選D。
【15題詳解】
考查動詞。A. behave表現,行為舉止B. manage 成功做C. help幫助D. work工作。Hannah開始思考她如何能幫到他們,根據句意選C。
【16題詳解】
考查動詞。A. pushing 推B. carrying 拿C. buying買D. holding握。購物車肯定是推著的,根據邏輯常識可推出,故選A。
【17題詳解】
考查名詞。A. goods 貨物B. bottles瓶子C. foods 食物D. bags包。因為是流浪者,所以隨身的東西肯定都是用包裝好的,故車上堆滿了包,里面裝滿了東西,選D。
【18題詳解】
考查形容詞。A. excited 激動的B. determined下決心的,堅定的C. energetic精力充沛的D. grateful感激的。Hannah很難過,所以她更加下定決心一定要把這件事做好,故選B。
【19題詳解】
考查連詞。A. since 自從B. unless 除非C. although盡管D. as因為。句意:自從他們第一次看到無家可歸的人,Hannah就一直在跟她的媽媽說流浪者的生活,根據句意可知選A。
【20題詳解】
考查動詞。A. sound 聽B. get獲得C. feel 感覺. Look看。她媽媽告訴她只要她付出努力去改變那些讓她難過的事情,就不會和以前一樣感覺那么糟糕了,此處指的是感覺上,故選C。
21題詳解】
考查動詞。A. exchange交換B. leave 離開C. keep 保持D. spread傳播。她希望她那帶著希望和意識的信息能夠傳播開來,根據句意可知選D。
【22題詳解】
考查動詞。A. sell 賣B. deliver 傳送; 投遞C. host 主辦宴會D. pack打包。 她開始主辦大老板午餐會,說服那些商業領導們為她的慈善事業做出一些奉獻,此處考查host的特殊用法,主辦宴會的意思,符合語境,選C。
【23題詳解】
考查動詞。A. contribute 貢獻,捐獻B. lead領導C. apply 申請,應用D. agree同意。她試圖勸說那些商業領導們能為她的慈善事業做出些奉獻,根據句意可知選A。
【24題詳解】
考查名詞。A. campaign 運動B. trip 旅行C. procedure 過程D. trial實驗。基金會又舉辦了一項運動,來籌集資金,根據句意和邏輯推理可知選A。
【25題詳解】
考查形容詞。A. elderly 年紀大的B. hungry 饑餓的C. lonely 孤獨的D. sick生病的。此處是指為那些饑餓的人和無家可歸的人,前文中第一次出現的就是從垃圾桶里找東西吃的人讓Hannah很難過,所以她的幫助對象肯定包含饑餓的人,選B。
【26題詳解】
考查形容詞。A. aware意識的B. afraid害怕的C. proud驕傲的D. sure肯定的。前面提到為那些無家可歸的人見建了一個名為Hannah`s Place的地方,以她的名字命名的,所以 Hannah肯定非常驕傲,自豪,故選C。
【27題詳解】
考查動詞。A. going 去B. sleeping 睡 C. traveling 旅行D. playing玩。當天冷到在室外睡覺就意味著死的時候,這個避難所就會給那些無家可歸的人,根據句意可知選B。
【28題詳解】
考查名詞。A. praises贊美B. invitations邀請C. replies回復D. appointments約會。她收到了很多的贊美。因為下文有這方面的舉例,給她頒獎,故答案為A。
【29題詳解】
考查名詞。A. needs 需要 B. interests 興趣C. dreams夢想D. efforts努力。此處是指這個獎項是為了認可年輕人改變這個世界所作出的努力,根據句意可知選D。
【30題詳解】
考查介詞。A. for 為了B. through 通過C. besides 此外D. along沿著。但是經過所有這些之后,Hannah依然過著Winnipeg學校一名女生的普通的生活,根據句意可知選B。
【31題詳解】
考查形容詞。A. healthy健康的B. public 公共的C. normal 正常的,普通的D. tough艱難的。Hannah依然過著Winnipeg學校一名女生的普通的生活,根據句意可知答案為C。
【32題詳解】
考查名詞。A. choice選擇B. profit 利潤C. judgement 判斷D. difference不同。此處為固定短語:make a difference:起作用,有影響,選D。

第三部分 語法填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)
閱讀下面短文,在空白處填入 1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。
Choice of seating in the lecture hall can affect a college student's performance, a study suggests.
Lectures are a main part of higher education, and _____33_____(understand) how students interact and learn within the lecture theatre environment is central to successful learning. Researchers from Sheffield Hallam University in the UK examined _____34_____ (student) reasons for choosing particular seats in a lecture hall, and investigated how seating positions are related _____35_____ students’ performance.
“Interaction is a key part of learning and knowing who the students are interacting with can be _____36_____ great benefit when designing activities,” said David P Smith of Sheffield Hallam University.
Many students _____37_____ (prefer) being able to sit with their friends,_____38_____ others were more concerned with either attracting or avoiding the lecturer’s attention. Some students chose seats _____39_____ allowed them to see and hear clearly. But others _____40_____ (easy) picked seats that made them feel less depressed they said.
Friendship groups who sat together tended _____41_____ (achieve) similar grades, and students who sat alone at the edges were likely to do worse than average.
Lecturers may be able to use these findings to offer assistance to _____42_____ (anxiety) students,and to support the learning of all students by encouraging interactions between the different groups.
【答案】33. understanding
34. students’
35. to 36. a
37. preferred
38. while 39. that/which
40. easily 41. to achieve
42. anxious
【解析】
這是一篇議論文。文章主要講了講座是高等教育的重要組成部分,了解學生在大講堂環境中如何互動和學習是成功學習的關鍵。
【33題詳解】
考查動名詞。句意:講座是高等教育的重要組成部分,了解學生在大講堂環境中如何互動和學習是成功學習的關鍵。該空作句子主語,用動名詞,所以填understanding。
【34題詳解】
考查名詞的所有格。句意:英國謝菲爾德哈勒姆大學的研究人員調查了學生在演講廳中選擇特定座位的原因,并研究了座位位置與學生表現之間的關系。文中表示“學生的原因”,且為復數意義,用名詞所有格,所以填students’。
【35題詳解】
考查固定短語。句意:英國謝菲爾德哈勒姆大學的研究人員調查了學生在演講廳中選擇特定座位的原因,并研究了座位位置與學生表現之間的關系。relate to有關,該短語是固定短語,所以填to。
【36題詳解】
考查冠詞。句意:互動是學習的一個關鍵部分,當設計活動時,了解誰和學生相互作用可以成為一個很大的好處。文中泛指“一個好處”,great的首字母發音是輔音,所以填不定冠詞a。
【37題詳解】
考查時態。根據_____6_____ others were more concerned with either attracting or avoiding the lecturer’s attention.可知這里在描述發生在過去的事情,用一般過去時,所以填preferred。
【38題詳解】
考查連詞。句意:許多學生喜歡能和他們的朋友坐在一起,然而,另一些人則更關心吸引或避免講師的注意力。文中表示“然而”,所以填while。
【39題詳解】
考查定語從句。_____7_____ allowed them to see and hear clearly.是一個定語從句,先行詞是seats,關系詞在從句中作主語,指物,所以填that/which。
【40題詳解】
考查副詞。句意:但其他人很容易就能選到讓他們不那么沮喪的座位。該空修飾動詞picked,用副詞,所以填easily。
【41題詳解】
考查固定短語。句意:坐在一起的友誼小組傾向于取得相似的成績。tend to有…的傾向,該短語是固定短語,所以填to achieve。
42題詳解】
考查形容詞。句意:講師可以使用這些發現為焦慮的學生提供幫助。該空修飾名詞students,用形容詞,所以填anxious。



- 15 -

收起

版權聲明:以上文章中所選用的圖片及文字來源于網絡以及用戶投稿,由于未聯系到知識產權人或未發現有關知識產權的登記,如有知識產權人并不愿意我們使用,如果有侵權請立即聯系:[email protected],我們立即下架或刪除。

二維碼
三分彩计划全天